Házhozszállítás

Express one futárszolgálattal

Figyelem! A túlméretes vagy extrém nehéz csomagokért egyedi szállítási díjat számolunk fel. Ilyen esetben telefonon egyeztetünk kedves vásárlóinkkal.

Látogató számláló
0
3
4
0
9
9
6
Partnereink
Figyelem! Üzletünk új címe: 1085 Budapest, József körút 19.
Hírek
2020.04.02 13:03
Tanúsítvány
SSL Certificate
Naptár
2022. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 

IPL készülékek


Az IPL készülékek működési elve

A villanófényes (IPL- Intense Pulsed Light) technológia széles spektrumú (általában 500 -1200 nm hullámhosszú) ún. nem koherens fényből származó, nagy energiasűrűségű, többszöri villanásokban leadott besugárzást jelent. A pulzáló villanások létrehozására speciális xenon lámpára, optikai fókuszáló rendszerre és kondezátorra van szükség, melyek gyors újratöltése biztosítja a kívánt nagy energiakisüléseket.

Az eljárás lényege az a fizikai folyamat, hogy a fény a világos felületekről visszaverődik, míg a sötét felületeken elnyelődik és ott hővé alakul. Ezt a folyamatot a tudomány szelektív fototermolízisnek hívja, ami a bőr felszíni rétegében (epidermis) és a közvetlenül alatta elhelyezkedő rétegben (dermis) a melanin és hemoglobin bomlásával jön létre. 

Nem koherens fény = a kibocsátott fényhullámok amplitúdója és fázisa térben és időben véletlenszerűen ingadozik

Fontos tudnivalók

Fontos tudni, hogy az otthonra szánt IPL készülékek teljesítményét biztonsági okokból jelentősen korlátozták az orvosi rendelőkben lévő készülékek teljesítményéhez képest. A különbség akár százszoros is lehet. Ezzel együtt vagy ennek ellenére az otthoni IPL készüléket ugyanúgy használhatja a felsorolt kezelésekre, de gyakrabban visszatérhet ugyanzokra a területekre a károkozás veszélye nélkül. Nincs szükség sem védőszemüveg, sem IPL gél használatára. Kivétel az arckezelés, melyet csak speciális IPL szemüvegben javaslunk végezni. Ehhez a kezelésformához mindenképp két ember szükséges, hiszen az IPL szemüveg teljesen fényzáró.

Mire jó az otthoni IPL készülék?

•Szőrtelenítésre

•Rosacea, értágulatok, akne kezelésére

•Fotorejuvenációra (bőrfiatalítás)

•Pigment elváltozások kezelésére

Tartós szőrtelenítés

Az otthoni IPL készülék egyik legelterjedtebb alkalmazási területe a szőrtelenítés, mivel olcsóbb és gyorsabb mint a lézeres szőrtelenítés. A kibocsátott fényenergia a szőrszál és szőrtüsző pigmenttartalmában elnyelődik, és alakul át hőenergiává, és az ún. fototermolízis révén a növekedési fázisban lévő szőrtüszőket elpusztítja.

A szőrszálak életfázisai:

Növekedési fázis - Ebben a fázisban a szőrszál és a szőrtüsző kapcsolata aktív, a növekedés, a melanin képződés fázisában van, tehát képes elnyelni a fényimpulzust, mely a keletkezett helyi hőhatás segítségével (fototermolízis) elpusztítja a szőrszálat és a szőrtüszőt is.

 Átmeneti fázis - A szőrtüsző és a szőr kapcsolata megszakad, a tüsző sorvadni kezd, a sejtek szaporodása leáll. Tehát a fény nem tud elnyelődni a fényérzékeny melaninban, a kezelés nem hatékony ebben a fázisban.

Nyugalmi fázis - A szőr magasan helyezkedik el a szőrcsatornában, várva a kilökődését, a kihullását. Tehát ebben a fázisban sem tud a fény eljutni a szőrtüszők tápláló régiójához, a szőrtüszőhöz.

Testünk átlagos szőrtartalmának 20-30 %-a van egyszerre növekedési fázisban a többi pihenő fázisban van és csak később kezelhető. 

Az egyszerre növekedési fázisban lévő szőrszálak mennyisége:

•fej 65-70%,

•hónalj 30%,

•bikini 30%,

•kar 20%,

•láb 20%,

Ezért kell a kezeléseket 4-8-szor, bizonyos időközönként (3-6 hetente) elvégezni. Ezek a számok igen eltérőek lehetnek egyénenként, hiszen a szőrszálak vastagsága, színe, elhelyezkedése, a bőr színe is igen eltérő lehet.

Az IPL-lel végzett szőrtelenítés előnyei

•    Hosszú távú, hatásos, tartós szőrtelenítést eredményez

•    Csökken a szőrtüsző gyulladásának előfordulása

•    Kiküszöböli a fertőzés lehetőségét

•    Gyors, biztonságos és fájdalommentes eljárás

Az IPL készülékek által kibocsátott fénypulzusok nagyon rövidek, ezért a kényelmetlen érzés és károsodás a nem célzott szövetekben minimális. A férfiak általában nagyobb kényelmetlenségeket tapasztalnak, mivel szőrzetük erősebb. Az IPL kezelőfejből kibocsátott fényt mindig szűrik, ezzel elkerülve a lehetséges UV fény okozta bőrkárosodást. A kezelés tartós szőrtelenítésnek tekintendő, mivel a hatás a szervezet biológiai működése miatt, mintegy 6-7 évre tehető. Az időtartam hossza egyéni adottságok függvényében változhat. Elképzelhető továbbá, hogy az első év után évente néhány utókezelésre szükség lesz.

Fotorejuvenáció, bőrfiatalítás

Elve egyszerű: nagy energiájú, széles spektrumú fényfelvillanásokkal optikai energiát juttatunk a kötőszövetbe, anélkül, hogy a bőr felső rétegeit károsítanánk. A hőenergia serkenti a fibroblast sejteket (ezekből újul meg a kötőszövet), hogy több kollagént és elasztint termeljenek. A kezeléssorozat 4-5 alkalomból áll, közöttük négy hét szünettel. Az eredmény fokozatosan alakul ki, a kötőszövet még kb. fél évig változik. A bőr megújul, a ráncok és finom vonalak csökkennek. A fénykezelés további előnye, hogy a pigmentfoltok (napfoltok, öregedési foltok), kezdődő értágulatok (rosacea, hajszálértágulatok) elhalványodnak, vagy teljesen eltûnnek. A kezelés végeredménye egészséges, egyenletes, fiatalosabb bőr az arcon és a kezelt területeken.

Rosacea kezelése

A rosacea vörös foltokkal, csomókkal megjelenő, érfal bénulással járó, idült, gyulladásos bőrbetegség. A középkorúakat és az idősebb korosztályt érintik. A 15-20 perces kezelés során az IPL fény az útjába eső szövetekben lényegi változásokat hoz létre, a jelenlévő baktériumokat elpusztítja, a kötőszövetet rugalmassá, ellenállóvá teszi. Tehát hámsérülés nélkül az irha újrastrukturálása következik be.  A rosaceás folyamat egész életen át fokozatosan tovább fejlődhet, így az eredmény fenntartása érdekében évente 1-4 fenntartó kezelésre van szükség.

Pigment elváltozások kezelése

A napfoltok, öregedési foltok, hyperpigmentáció és melazma (terhességi maszk) sikeresen kezelhetőek otthoni IPL készülékkel. Ezek a foltok nagy koncentrációban tartalmaznak melanint és általában a nap, az öregedés, esetleg bizonyos életmód okozta pigmentfelhalmozódás miatt jönnek létre. Változatos méretűek és mélységűek, a nagyobb és kiemelkedő elváltozások, esetlegesen gyulladt, pigmentált területek orvosi kezelésre és vizsgálatra szorulnak. A kezelés során az IPL fényt csak a kezelt területen lévő melanin nyeli el, mely felmelegszik és a keletkezett hő a pigment széttörését okozza. A kezelést követő hetekben a széttört melanin részecskéket a szervezet fagocitózis segítségével eltünteti, a melanociták felszívódnak. A legtöbb esetben a pigment nagy része vagy teljes egésze eltűnik.

IPL kezelés ellenjavallatok

•Terhesség, szoptatás ideje alatt

•Fényérzékenység esetén

•Fényérzékenységet okozó gyógyszerek és készítmények 4 héten belül

•Nem jellegzetes anyajegy vagy rosszindulatú elváltozás a kezelt területen.

•Pacemaker (szívritmus szabályzó) használatakor

•Herpesz vagy sérülés, nyílt seb esetén

•Napfény okozta melegkiütéses bőr esetén

•Véralvadásgátló szerek használatakor (legalább két héttel kezelés előtt abba kell hagyni).

•Tetoválás eltávolítás helyszínén

•Lebarnulás, leégés 30 napon belül

•20 napon belül gyantázott bőrfelületen

•Isotretinoin (Accutane) vagy bármilyen "A" vitamin származék az utóbbi 12-18 hónapban.

•Egészségügyi rendellenességek mint pld.: erős cukorbetegség, nagyon magas vérnyomás, keringési zavarok, bőrbetegségek, rák, kemoterápia, epilepszia, szívelégtelenség esetén kérje ki kezelő orvosa véleményét

 


Sorrend:


Sorrend:

Webáruház készítés