Kompressziós harisnyák, zoknik

  Main category >Egészségmegörző termékek >Kompressziós harisnyák, zoknik

  Nálunk nem kapható hordhatatlan "gumiharisnya"!

  Összeválogattuk Önnek azon gyártók termékeit, akik divatos színekben, minőségi kompressziós harisnyákat gyártanak.

  Mi a kompressziós kezelés?

  A kompressziós kezelés lényege az, hogy a bőrfelület kitágult vénáiból a mélyvénák felé terelje a vért - így tehermentesítve a bőr alatti vénás hálózatot, és csökkentve az esetleges ödémát is.

  Széles fajta-, méret- és színválasztékban biztosítunk Önöknek lépcsőzetes kompressziós harisnyákat, harisnyanadrágokat és zoknikat.

  Forgalmazott márkáink: ELLY, Medi, Maxis, RelaxSan, Thuasne, Dr.Tex, 

  A rendkívül tartós ELLY kompressziós harisnyák Magyarországon jelenleg csak webshopunkban és üzletünkben megtalálhatók.

  Mitől kompressziós a kompressziós harisnya?

  Kizárólag a szövés módjától. Különleges szövésének köszönhetően lépcsőzetesen nagyobb nyomást fejt ki a bokánál, mint a magasabb területeken, ez a nyomás felfelé haladva fokozatosan csökken, ami elősegíti a vér szív felé történő továbbítását. A harisnyák szálvastagságát DEN-ben adják meg. 


  A dobozokon látható DEN érték nincs szoros összefüggésben a harisnya által biztosított kompresszióval! 

  A kompresszió mértékét Hgmm-ben adják meg. A harisnya, harisnyanadrág vagy zokni kompressziójának Hgmm-ben kifejezett értéke mondja meg mire való a termék. 

  MEGELŐZÉSRE                              13-17 Hgmm

  SZINTEN TARTÁSRA                       18-22 Hgmm

  SZINTEN TARTÁSRA / TERÁPIÁRA 23-32 Hgmm

  A kompresszió hatásossága miatt rendkívül fontosnak tartjuk a jó méretezést - méretvételre, próbára boltunkban személyes lehetőség van.

   
  A vénás betegségek kialakulásának legfontosabb tünetei a gyakori lábfájás, az elnehezült lábak, a megduzzadt boka és lábszár, a fáradt láb, a látható visszértágulatok a lábszáron és a combon, a bőr vöröses-barna elszíneződése, a bőrgyulladás, a viszketés és az éjszakai lábgörcs. E panaszok különösen a nők körében gyakoriak.


  A kezdetben csak kozmetikai jellegű, inkább bosszantó, mint fájdalmas tünetek megfelelő kezelés híján komoly visszérbetegségeket eredményezhetnek, amelyek idővel a munkaképességet és életminőséget is jelentősen befolyásolhatják. Az enyhe panaszokból az évek folyamán visszérgyulladás, visszeres vérzés, trombózis vagy lábszárfekély is kialakulhat.


  E betegségek kialakulását számos, napjaink munkaközpontú s alapvetően mozgásszegény életmódjával szorosan összefüggő tényező segítheti elő. Bár a kutatások szerint a vénás betegségek kifejlődésében komoly szerepet játszik a genetikai hajlam, ugyanakkor a mozgás vagy sport hiánya (különösen az ülő- vagy állómunkát végzők körében), a túlsúly, a túl szoros ruhák, nem megfelelő (pl. túl magas sarkú) cipők viselése, a terhesség és a többszöri szülés valamint a túlzott meleg (például a szauna vagy a termálfürdő) egyaránt hozzájárulhatnak kialakulásukhoz.


  E kockázati tényezők hatására idővel kitágulhatnak az elhasznált vér szállítására szolgáló vénák, aminek következtében a bennük lévő billentyűk már nem zárnak tökéletesen, és a pangó vér sejtes elemei valamint a plazma az erek falán át a környező szövetekbe szivárog. Ekkor alakul ki a nehéz, duzzadt láb érzése. A végtag szövet közötti állományában felhalmozódhatnak a bomlástermékek, a bőr vérellátása romlik és akár egy kisebb sérülés is elegendő lehet ahhoz, hogy kialakuljon a nehezen gyógyuló, fájdalmas lábszárfekély.

  WebShop System