Dinamikus ülőpárnák, gimnasztikai párnák

  Main category >Egészségmegörző termékek >Dinamikus ülőpárnák, gimnasztikai párnák

  Üljünk egészségesen!

  A dinamikus ülőpárnák előnyei

  Az ún. “statikus”, azaz mozdulatlan egyhelyben ülés, különösen, ha rendszeres és hosszantartó, káros a szervezetre és sokszor lesznek  komoly egészségügyi következményei. 

  A dinamikus ülőpárnák ideális megoldást nyújtanak az anatómiailag helyes ülőtartás felvételére, a helytelen tartásból fakadó problémák megelőzésére vagy épp megszüntetésére.

  A dinamikus ülőpárna mindenki számára ajánlott, kortól függetlenül. Használata nem csak a hátgerinc problémák megszüntetését/rehabilitációját segíti, hanem fontos eszköz a megelőzésben is, már gyermekkortól.
  El
  őzze meg a gerinc- és mozgásszervi betegségeket, és az ebből keletkező közvetlen és másodlagosan kialakuló egészségügyi problémákat. Erre különösen gyermekek esetében érdemes figyelmet kell fordítani.

  A dinamikus ülőpárnák használatának legfontosabb egészségügyi hatásai:

  1. Egyenes tartást biztosít, megakadályozza a gerincferdülés és más gerinc rendellenességek kialakulását

  A párnák használata a medence részen fejti ki hatását, azt előretolva segíti a gerincoszlopot a helyes S alak felvételében. A statikus ülés folyamán a gerinc egy helytelen C alakot vehet fel, amely számos probléma kiindulása lehet.

  2. Aktiválja az izmokat

  Az aktív ülés erősíti a gerinc és a medencefenék izmait. Beindítja az izmok mozgását, fokozza a kalóriaégetést, masszírozza a fenékizmokat, növeli a vérkeringést, megelőzi a cellulítisz kialakulását.

  3. Megelőzi az izomzat statikus túlterhelése

  4. Fokozza a vérkeringést, javítja az általános kondíciót és a koncentrációt

  Az aktív ülés közben gyakorlatokat végzünk, ezáltal fokozódik vérkeringésünk. Ez az agy és az egész szervezet  sejtjeinek jobb oxigénellátásához vezet, amely növelheti a koncentrációt és a mentális aktivitást is az ülőmunkát végzők, vagy például gépjárművezetők, tanulók  esetében is.

  A dinamikus ülőpárnák használata

  A felső rész kellemes érintésű, gyűrődéssálló anyagból készül, ismételt mechanikai igénybevételnek jól ellenáll. A gumihatású alsó borítás jól használható kültéri környezetben is, tisztítása egyszerű. A párnát megfordítva pedig masszírozós ülőfelületet kapunk. A belső, integrált hőszigetelő hab réteg lég- és páraáteresztő.
  párna felfújható belső betéttel rendelkezik, a tartozék pumpa segítségével önállóan beállítható. Minden székhez megfelelő, univerzális méretű, használható otthon, autóban, munkahelyen, iskolában, bárhol, ahol ülni szoktunk. Használata, karbantartása rendkívül egyszerű.

  Hol használható?

  Gyakorlatilag bárhol. Klinikailag igazolt a hatása, bármilyen székre helyezi, és színe, formája hangulatos kiegészítője lehet a berendezésnek, még a munkahelyeken is. Vigye magával és használja a dinamikus ülőpárnát bárhol, ahol szüksége lehet rá, irodában, otthon, utazáskor, autóban, vagy akár az iskolában.

  Használjuk, de hogyan?

  Először kb. 5-10 percig üljön egy kissé felfújt, kb. 5-6 cm magas dinamikus ülőpárnán, és ezt ismételje naponta 3-5 alkalommal. (A magasság fontos, mert a túl magas párna kényelmetlen lehet).

  Próbáljon meg a párna elülső részére, kb. kétharmadára ülni, kis terpeszben, mindkét talpát helyezze a padlóra. Üljön kényelmesen és változtassa időnként a pozicióját.
  Kezdetben kissé kényelmetlen érzés jelentkezhet a keresztcsonti területen, azonban ez egy pozitív reakció, az izomm
  űködés beindulásának a jele.

  Milyen esetben ne használjuk?

  A dinamikus ülőpárnák használata nem javasolt mozgásszervi és idegrendszeri akut gyulladásos betegségek, valamint szédülés esetén, illetve gerinc, medence vagy a farokcsont még nem gyógyult törése esetén.

  Tisztítása

  Kefével és mosószeres vízzel jól tisztítható. Mosógépben nem mosható. A felfújható részek megóvása érdekében az ülőpárna nem varrható és kerülni kell az éles tárgyak használatát a párna közelében.

  A használat megkezdésekor kövesse a termékhez mellékelt használati útmutatóban leírtakat. Maximális terhelhetőségük 130 kg
   

   

  WebShop System